02-03-2015

Promotie van Nederlands kalfsvlees in Tokyo


“Welkom op de Nederlandse ambassade”, zo opende de Nederlandse ambassadeur, de heer Radinck van Vollenhoven, het kalfsvleesevenement dat maandag 2 maart plaatsvond op de residentie in Tokyo. Aanleiding voor dit kalfsvleesevenement is de deelname van de VanDrie Group aan Foodex Japan 2015, de internationale voedsel- en drankenbeurs, op een gezamenlijke stand met Scelta Mushrooms.
Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van de VanDrie Group, gaf tijdens het kalfsvleesevenement uitleg over de VanDrie Group. Het bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees en ziet Japan als een belangrijke groeimarkt.

Henny Swinkels: “Nederlands kalfsvlees wordt geproduceerd onder strikte kwaliteitseisen. Kalfsvlees is niet alleen lekker, maar is bovendien mager, mals en licht verteerbaar. Het bevat weinig calorieën en een laag gehalte aan cholesterol en laat zich makkelijk combineren met allerlei garnituren, groenten en kruiden. Hierdoor sluit kalfsvlees goed aan bij de hoge eisen die gesteld worden door de moderne Japanse consument.”

Uiteraard kon er tijdens het evenement kalfsvlees geproefd worden. Onder leiding van Stephane Foray (chef kok van de Nederlandse ambassade) en Ben van Beurten (Nederlandse meesterkok) werd een walking lunch aangeboden. Er werd een kalfstartaartje met amandelen geserveerd, gevolgd door vitello tonnato en gebakken zwezerik met teriyaki saus. Een vol-au-vent met een ragout van Nederlandse champignons werd verzorgd door Scelta Mushrooms. Ook kon men op dit geslaagde evenement nog genieten van een heerlijke kalfshaasmedaillon op een bedje van bloemkoolmousse en kalfsjus.

In zijn presentatie tijdens het evenement benadrukte Henny Swinkels dat de VanDrie Group veel waarde hecht aan langdurige relaties en sprak hij bovendien de wens uit, dat de bijeenkomst zal bijdragen aan de bestending van de zakenrelaties tussen Japan en Nederland.
De VanDrie Group exposeert op de Foodex in hal 5, standnummer F03.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding